Gratka dla amatorów swojskich wędlin i sprawdzonych tradycyjnych receptur w Blue City. Od dziś (28 maja) do soboty (30 maja) odbywa się kolejna edycja lubianego Jarmarku Produktów Regionalnych. Organizatorzy zapewniają, że wszelkie wymogi bezpieczeństwa zostaną zachowane a stragany będą dostosowane do obecnych standardów sanitarnych.
Polskie sery (te korycińskie i te z Podhala), regionalne chleby, wędzone ryby, bogaty wybór miodów, półgęski, kiełbasy i pasztety oraz szydłowieckie śliwki i staropolskie nalewki – te i inne pyszne produkty oraz ich producenci będą czekać na klientów na poziomie -1, obok fontanny. Na straganach znajdą się też dania gotowe m.in. piróg biłgorajski, kartacze, babka ziemniaczana oraz wybór pierogów.
Na jarmarku będzie można zaopatrzyć się też w specjały kuchni Węgier, Azerbejdżanu, Grecji, Turcji oraz Włoch. Zaplanowano również stoisko z rękodziełem artystycznym. Więcej informacji na temat wystawców można znaleźć na stronie Blue City (zakładka jarmark). Godziny otwarcia centrum handlowego to 10 – 22 (czwartek - sobota).
I jeszcze jedna dobra wiadomość dla smakoszy – planowane są kolejne edycje jarmarku. Grafik ogłoszony przez Blue City do końca roku wygląda następująco:
24 – 28 czerwca (środa – niedziela);
22 – 25 lipca (środa – sobota);
19 – 22 sierpnia (środa – sobota);
15 – 19 września (wtorek – sobota);
13 – 17 października (wtorek – sobota);
3 – 7 listopada (wtorek – sobota).
Grudniowy Jarmark Bożonarodzeniowy zaplanowano między 8 a 23 grudnia.
Agnieszka Kuś
28 maja 2020 roku